Engelska online, på nätet, distanskurs

Engelska Lektioner ger vid sidan av privatlektioner på plats även undervisning i engelska online, på nätet. Denna typ av distansundervisning kan ske exempelvis genom Teams, Skype, Zoom eller annan programvara.

Hur går en distanskurs i engelska via internet till?

Lektionerna går till som en vanlig privatlektion, med den skillnaden att de görs via ett program på din dator. Du pratar direkt med din lärare. Ni kan också använda webbkamera för videokonversationer och visa saker på datorns skrivbord. Eventuella läxor och inlämningsuppgifter skickas in via mail eller överförs direkt i programmet.

Hur skiljer sig onlinelektioner på nätet från privatlektioner på plats?

Vår erfarenhet visar att distansundervisning är en mycket effektiv undervisningsform. Du kan ta lektioner från vilken plats som helst, du behöver inte ens lämna hemmet eller kontoret. På det här sättet kan du även ta lektioner på arbetet och till och med på resande fot. Lektioner på internet ger dock inte samma möjlighet till att studera lärarens minspel och att peka och visa som en privatlektion på plats.

Vad krävs av datorn för att lära sig engelska online?

  • Bäst ljud får du genom att använda hörlurar med mikrofon (även kallat headset) till datorn. På så sätt ser du även till att läraren kan höra ditt tal på tydligast sätt och skärmar av kringljud.
  • Din dator bör även klara av att köra program för internettelefoni. Vi använder oftast Microsoft Teams, Skype eller Zoom, men det går även att genomföra lektioner via telefon.
Läs vidare: